• Aardbeien (ca 750 g)
  • Eieren (8)
  • Slagroom (500ml)
  • Verse munt
  • Citroen (1)
  • Basterdsuiker (350g)

Hier maak je indruk mee, het is superlekker en het is lang niet zo ingewikkeld als het lijkt. AMaak deze rond juni als de aardbeien het lekkerst zijn. Het enige dat een beetje lastig is om de "pavlova" plakken te maken en dat ze niet breken. Maar je altijd wat extra eieren en suiker kopen om wat te oefenen.

Klop het eiwit op, met een snufje zout, totdat je pieken hebt. Belangrijk is dat je superschoon werkt dan krijg je beter schuim. Je kan ook kant en klare eiwit kopen, werkt net zo goed. Het eigeel gebruiken we niet maar als je zin hebt kan je daar mayo van maken.

Strooi nu beetje bij beetje de basterdsuiker erdoorheen en blijf kloppen totdat je weer stijve pieken krijgt.

Maak eerst de grootste ronde vorm op bakpapier op een bakplaat. Let op de verdeling want je moet er dus 3 maken die steeds kleiner worden. Zet in de oven en bak op 125 graden in 75 totdat het mooi bruin begint te worden en bros is. Hou het maar goed in de gaten de eerste keer want elke oven is anders en dit is geen exacte wetenschap. De kleinere moeten ook wat korter in de oven.

Maak daarna op dezelfde manier de andere 2. Laat ze zo rustig mogelijk afkoelen. Je kan dit deel ook prima de avond ervoor doen als je wil.

Dan nu de truuk waardoor de aardbeien superlekker worden: rasp de citroenschil in een kommetje en pers de citroen uit met 3 flinke lepels basterdsuiker. Snij nu de aarbeiden in helften. De kleintjes kan je heel laten. Meng de aardbeiden door het citroen sap. Het citroensap zal de smaak van de aardbeien nog beter laten uitkomen, proef maar eens!

Je bent bijna klaar. Alleen nog de slagroom kloppen (zonder suiker want de koek is al mierzoet). Nu kan het stapelen beginnen. Begin met de grootste pavlova en spuit er de slagroom op. Leg er vervolgens de aardbeien in met de punten naar buiten. Herhaal voor de 2e en 3e verdieping. Decoreer met muntblaadjes.