Klassieker die echt veel lekkerder is als je hem zelf maakt. 

Voor ca  4 personen:

  • pakje pancetta (iets van 120 gram ofzo)
  • little gem of romaine sla
  • champignons (stuk of 8)
  • knoflook (1 teen)
  • parmezaanse kaas
  • citroen
  • mayonaise
  • ansjovis (blikje) *
  • (oud) brood
  • boter of olijfolie
  • peper en zout

* Als je niet zo van vis bent kan je dit ook prima weglaten en iets meer zout gebruiken.

Croutons:

Snij het brood in stukjes van 1x1 cm. Bak ze in een koekenpan met boter droogkrokant en zet opzij. Olijfolie kan ook, maar boter is nog lekkerder. Je kan ze ook op een bakplaat leggen en besprenkelen met olfijolie en dan droog krokant bakken. 20 minuten op 180 graden ofzo. 

Spekjes:

Bak eerst de pancetta in een koekenpan zonder olie droog krokant en zet opzij. 

Maak ondertussen de dressing:

Meng in een kommetje een paar eetlepels mayo met het sap van een kwart citroen een teen knoflook (uitgeperst). Doe er naar smaak geraspte parmezaanse kaas doorheen en als je ansjovis lekker vind ook heel fijn gesneden (dat het een soort pasta wordt) een paar van die visjes. Meng alles goed. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Salade:

Was de sla en scheur in kleine stukjes in een grote kom.

Boen de champies schoon en snij ze in plakjes. Gooi door de sla.

Meng de croutons en de spekjes erdoorheen en gooi als laatste de dressing er overheen.