• Kip (wat je zelf lekker vind als het maar niet gemarineerd is)
  • Sperziebonen
  • Krieltjes
  • Tomaatjes (cherry of andere met veel smaak)
  • Sjalotjes (of gewoon ui)
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper/zout
  • Honing
  • Knoflook
  • Tijm (gedroogd is prima)
  • Chiliflakes (of poeder)
  • Paar takjes rozemarijn

Simpel en makkelijker dan je denkt, als je maar van tevoren (de avond ervoor of sochtends) de marinade voor de kip maakt. Je kan alle kip gebruiken die je lekker vindt als de stukken maar zo groot zijn dat ze in 30 minuten gaar worden. Een hele kip moet al snel een uur in de oven en dan zouden de groenten verpieteren.

Marinade: de verhouding balsamico/olijfolie is ongeveer 2:1. Maak genoeg zodat je al je kip goed kan onderdompelen dus niet te zuinig. Door de marinade gaat verder flink wat honing (lepel of 3), teen of 3 knoflook, wat tijm, chilliflakes en zout. Meng, dompel de kip erin en laat een nachtje staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bakplaat vol met ongeveer een kilootjes krieltjes, wat sperziebonen en tomaatjes. Leg er ook wat in kwartn gesneden sjalotjes tussen en de rozemarijn. Bestrooi met wat grof zout. Haal de kip uit de marinade en leg bovenop de groentes. Verspreid de marinade gietend over de bakplaat. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Qua wijn: je zou misschien denken wit (want kip) maar de marinade en de groenten geven het gerecht een wat steviger karakter met een zoetje. Dus daar kan ook een prima Merlot of Cabarnet Sauvignon bij.