Voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 60g ongezouten pinda's
  • sambal
  • zoete ketjap
  • witte wijnazijn
  • 8 eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • honing
  • 2 rode peper
  • kroepoek
  • snijbonen of sperziebonen of peultjes
  • (soba) noodels of rijst

Kook de eieren hard en pel. Marineer ze dan in een mengsel van: de helft van de pinda's (fijn gehakt), wat sambal, wat honing, een theelepel kerriepoeder en een beetje water (zodat het smeuig wordt). Zet dit opzij.

Zet 2 pannen met water op en breng aan de kook: 1 voor de bonen en 1 voor de noodles.

Snij de komkommer door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Schillen hoeft niet. Gooi er witte wijnazijn en wat honing over en zet apart in een kommetje. Het moet lekker zoetzuur zijn.

Snij de snijbonen/sperziebonen/peultjes in stukjes van 1cm lang.

Blancheer de bonen even een minuutje. Gebruik je sperziebonen, dan een minuut of 5.

Kook de noodels .

Pak een koekenpan of wokpan met wat olie. Pers de knoflook uit in de pan, snij rode pepers in stukjes (met zaad is lekker pittig), en rasp de gember. Bak even zodat de smaken vrijkomen (niet te hoog vuur want dan verbrandt de knoflook). Gooi dan de afgegoten bonen erbij en wok nog even een paar minuten door.

Doe de afgegoten noodels erbij. Doe er 2 eetlepels pindakaas bij en wat zoete ketjap. Roerbak door. Eventueel een beetje water toevoegen als je denkt dat het te droog wordt.

Serveren: noodels met wat van het eiermengsels (eieren in kwarten snijden) en het komkommermengel. Bestrooi met de rest van de pinda's (fijn gehakt).

Lekker met gemberlimonade.