Ingredienten:

  • Paksoi
  • 1 Wortel (1 kleine winterpeen)
  • 1 Appel
  • halve Rode ui (of hele als het een klein uitje is)
  • Halve Komkommer
  • Pompoenpitten
  • Evt. hete peper

Dressing:

  • Zonnebloem of olijfolie
  • Lichte sojasaus (zout niet zoet)
  • 1 knoflookteentje
  • Sap kwart citroen of halve limoen (of azijn)
  • Verse gember (ca 2cm)
  • Sesamolie
  • Honing
  • Evt. extra gembersiroop

De aziatische dressing doet het hem in deze salade. De appel kan je eventueel vervangen door mango als je dat lekkerder vindt. Het mooie van deze salade is ook dat je hem kan maken van ingredienten die allemaal lang houdbaar zijn en altijd goed te krijgen zijn.

Bereiding:

Snij de paksoi in grove stukken. Bij ons in de aziatische toko hebben ze ook van die pakken met iets van 12 mini-paksois. Kost weinig en is tot 2 weken houdbaar en ook heel fijn om bijvoorbeeld door je ramen soep te doen.

Schil de wortel dun. De appel hoef je niet te schillen. Snij de wortel en appel julienne.

Snij de ui in fijne ringen.

Ontpit de komkommer en snij hem schuin in reepjes.

Rooster de pompoenpitten even in een hete koekepan (paar minuten, je hoort ze vanzelf bol springen).

Als je hem pittig wilt, snij je er nog een hete peper doorheeen.

Voor de dressing: doe 2 ogeveer delen olie op 1 deel sojaus. Pers 1 teen knoflook erbij (niet meer want rauwe knoflook is sterk) en rasp het stuk gember erbij plus het sap van de limoen. Lepetje honing erbij en een flinke scheut sesamolie. Dan een beetje proeven. Als hij te zuur is kan je er evt. ook wat gembersiroop bij doen. Of honing. Alles goed mixen.

Doe de salade in een bowl, lepel er wat dressing over en de pompoenpitten.